Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Οι παραπληγικοί μαθαίνουν να περπατούν και πάλι με την βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας !!


Ελπίδα για χιλιάδες παραπληγικούς μαθαίνουν να περπατούν και πάλι, με την βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και των ρομποτικών άκρων.
Η επαναστατική μέθοδος περιλαμβάνει την χρήση εικονικής πραγματικότητας, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου εικονικά.  Οι ασθενείς ετέθησαν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, όπου έμαθαν να χρησιμοποιούν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα
για να ελέγξουν την avatar έκδοση του εαυτού τους. Με την βοήθεια ρομποτικών εξωσκελετών προσαρμοσμένων στα άκρα τους, είχαν την αίσθηση σαν να περπατούσαν οι ίδιοι.
Με τα πόδια στον εξωσκελετό μια ώρα την ημέρα, οι ασθενείς ήταν τελικά σε θέση 
να αναζωπυρώσουν τα εναπομείνατα μη κατεστραμένα νεύρα τους και να στείλουν μηνύματα πίσω στον εγκέφαλο, ενεργοποιώντας ξανά κάποια εθελοντική κίνηση και την ευαισθησία.
 Κάθε ασθενής είχε μια διαφορετική περίοδο ανάκαμψης,αλλά όλα ήταν σε θέση να αισθάνονται και πάλι την αίσθηση στην περιοχή της λεκάνης και στα κάτω άκρα. Επίσης έμαθαν να ελέγχουν πάλι ορισμένους μυές τους, της ουροδόχου κύστης τους και τη λειτουργία του εντέρου, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: qz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: