Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Σβήστε τις κηλίδες από το δέρμα σας

Οι δυσχωρωμίες ή αλλιώς πανάδες του δέρματος ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες. Προκαλούνται κυρίως από την αλόγιστη έκθεση στην ακτινοβολία χωρίς χρήση αντηλιακής προστασίας, εντούτοις συχνά οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες, στο άγχος ή ακόμη και στην έλειψη σιδήρου από τον οργανισμό ή στην έλλειψη μαγνησίου και έλλειψη βιταμίνης C.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι αντιαισθητικές κηλίδες εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή του προσώπου και των χεριών, λιγότερο στο λαιμό ή άλλα μέρη του σώματος και οφείλονται στην τοπική αύξηση της μελανίνης στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται τόσο σε μέγεθος, όσο και σε αριθμό.

Τα νέα “όπλα” της σύγχρονης δερματολογίας δίνουν ωστόσο σήμερα οριστικό τέλος  στις αντιαισθητικές κηλίδες

Συγκεκριμένα στη διάθεση των δερματολόγων κατά των κηλίδων πλέον υπάρχουν:

• Η χρήση λευκαντικών αλοιφών που περιέχουν υδροκινόνη και τρετινοϊνη αποτελεί αρκετά κοινή θεραπεία με καλά αποτελέσματα στη λεύκανση του δέρματος

• Tο χημικό peeling με το οποίο γίνεται η αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος δημιουργώντας μία νέα επιδερμίδα καλύτερη και λαμπερότερη από την προηγούμενη

• Η χορήγηση βιταμίνης βοηθάει στην πρόληψη για τις δυσχρωμίες από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Η ισχυρή αντιοξειδωτική θεραπεία αποκαθιστά την ελαστικότητα, τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα αποχρωματίζει τις δυσχρωμίες, λειαίνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

• Τέλος τα laser νέας γενιάς δρουν απευθείας στα υπερενεργά μελανοκύτταρα αναστέλλοντας τη δράση τους, με αποτέλεσμα να αποδομείται η δυσχρωμία.


Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: