Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Πρέπει να βάλετε το παιδί σας σε δίαιτα;Ποια εικόνα έρχεται στο μυαλό σας, όταν σκέφτεστε ένα μωρό; Απαλό δέρμα, μυρωδιά από παιδικό γαλάκτωμα και… δίπλες. Σαν το «ανθρωπάκι» της Michelin ένα πράγμα. Ακριβώς! Αυτές οι… δίπλες είναι ό,τι πιο φυσιολογικό για ένα μωρό.

Αυτό, όμως, δεν το ενστερνίζονται όλοι οι γονείς. Αρκετοί είναι εκείνοι, που πιστεύουν, ότι το μωρό τους θα πρέπει να έχει το «τέλειο» κορμί από πολύ μικρό, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν από μόνοι τους να του κάνουν δίαιτα, προκειμένου να αδυνατίσει.


ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΙΔΕΑ

Περίπου ένα στα δέκα μωρά θεωρείται παχύσαρκο, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό TIME. Ένας αριθμός, που διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία και σίγουρα έχει προκαλέσει την ανησυχία της παγκόσμιας παιδιατρικής κοινότητας, αλλά κάποιοι γονείς φθάνουν στο άλλο άκρο.

Έχουν καταγραφεί περιστατικά με γονείς να υποβάλουν σε δίαιτα ακόμα και βρέφη ενός έτους, χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση του παιδιάτρου, ενώ υπάρχει και ζευγάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έδινε λιποδιαλύτες στο δίχρονο αγοράκι του, γιατί πίστευε ότι είναι υπέρβαρο.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: