Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμοι για τα χιόνια ή όχι;

Τα παιδιά συνήθως λατρεύουν το χιόνι. Οι γονείς βρίσκουν μια τρελή ευκαιρία να ξαναγίνουν για λίγο παιδιά. Χρειάζεται, όμως, προσοχή γιατί τα μικρά ξεχνιούνται, δεν έχουν μάθει να προστατεύουν τους εαυτούς τους από τις καιρικές συνθήκες και το κρύο και κάτι τέτοιο θα πρέπει να το κάνετε εσείς.

Το βασικότερο όλων, ώστε να μην σας βγει ξινός ο χιονοπόλεμος, είναι να τα ντύσετε καλά.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ
Όσο περισσότερα «στρώματα» ρούχων έχουν τα παιδιά τόσο το καλύτερο. Σας επιτρέπει ανάλογα με τη θερμοκρασία να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο επίπεδο ρουχισμού, ενώ μετά το παιχνίδι (όταν θα είναι ιδρωμένα) μπορείτε εύκολα να τα διατηρήσετε ζεστά. Βαμβακερή φανέλα ή t-shirt, ποτέ μάλλινο κατάσαρκα, φούτερ, ζακέτα fleece και αδιάβροχο μπουφάν. Ντυμένο σαν κρεμμύδι το παιδί, είναι καλά προστατευμένο.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΑΝ
Το χιόνι δεν είναι βροχή, πιστεύουν κάποιοι, χωρίς να βάζουν στο μυαλό τους ότι το χιόνι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά παγωμένες σταγόνες. Πρακτικά, λοιπόν, τι συμβαίνει με το παιχνίδι; Το χιόνι κολλάει στα ρούχα του παιδιού, λιώνει με την τριβή, και είναι σαν να έχουν πέσει σε μια λίμνη με παγωμένο νερό.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΓΑΝΤΙΑ
Σε μια βόλτα με το χιόνι τι κάνουν τα παιδιά; Τρέχουν να πιάσουν το χιόνι, να κάνουν μπάλες με αυτό ή χιονάνθρωπο και να το ευχαριστηθούν. Μπορεί τα μάλλινα γάντια να σας φαίνονται ζεστά, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας θα είναι ουσιαστικά άχρηστα. Θα έχουν βραχεί και τα χέρια των μικρών θα γίνουν ξύλο ξερό.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: