Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Συνήθειες των νηπίων, που τρελαίνουν τους γονείς!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νήπια είναι αξιολάτρευτα. Ποιος γονιός δεν χαίρεται που το μωράκι του έγινε έναν μικρό ανθρωπάκι που περπατά, μιλά και είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο; Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες των νηπίων, που είναι ικανές να τρελάνουν και τον πιο ψύχραιμο γονέα. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

- Δεν έχουν καμία αίσθηση κινδύνου. Τα νήπια, λόγω ηλικίας, δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Με απαράμιλλη ευκολία μπορούν να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα του μπαλκονιού, να βάλουν το χέρι τους πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας και σπρώξουν μια μπαταρία μέσα στη μύτη τους.

- Λένε ό,τι τους έρθει στο μυαλό. Τα νήπια δεν γνωρίζουν τις κοινωνικές συμβάσεις που ρυθμίζουν τη ζωή των ενηλίκων. Με απόλυτη φυσικότητα μπορούν να πουν το πιο ακατάλληλο πράγμα την πιο ακατάλληλη στιγμή.

- Δεν έχουν αίσθηση του χρόνου. Τι κι αν εσείς τρέχετε πανικόβλητοι κάθε πρωί να προλάβετε να τα πάτε στο σχολείο και μετά να φτάσετε εγκαίρως στη δουλειά σας; Για τα νήπια ο χρόνος κυλάει με τον δικό τους ρυθμό.

- Δένονται με τα πιο περίεργα πράγματα. Εσείς του αγοράστε το πιο όμορφο αρκουδάκι για να κοιμάται μαζί του το βράδυ, αλλά εκείνο προτιμά την σχεδόν φθαρμένη από το πλύσιμο κουβερτούλα με τα ξεθωριασμένα χρώματα.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: