Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Καταρρίπτουμε τους κανόνες της «καλής» μαμάς

Ας είμαστε λογικοί. Μία μητέρα, και ειδικά μία εργαζόμενη μητέρα, είναι αδύνατο να προλαβαίνει τα πάντα και να τα κάνει όλα τέλεια. Πρέπει να έχετε προτεραιότητες στη ζωή σας και να μην στέκεστε σε αυτό που λένε οι άλλοι, αλλά σε εκείνο, που σας λέει η ψυχή και η καρδιά σας.

• ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
Εκτός εάν πηγαίνετε κατευθείαν για δουλειά, κανείς δεν πρόκειται να σας κρίνει για το πώς είστε ντυμένη και στολισμένη, όταν αφήνετε το παιδί σας στο σχολείο στις οκτώ το πρωί, προτού ακομα καλα-καλα ξυπνήσετε! Δεν λέμε, γυναίκα είστε, αλλά δεν χρειάζεται να δίνετε όλο το βάρος σας σε αυτήν την εμφάνιση.

• ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Ναι, είναι ωραίο ύστερα από 15-20 χρόνια να έχετε ένα ημερολόγιο με τις ξεχωριστές στιγμές, που έχετε ζήσει με την οικογένεια και το παιδί σας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσετε ζωντανές αυτές τις αναμνήσεις. Κάντε το με τον δικό σας τρόπο και μην προσπαθείτε να το κάνετε σαν επαγγελματίας.

• ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Ειδικά στα πρώτα χρόνια ζωής ενός παιδιού, όταν είναι ακόμα μωρό, η διακόσμηση ουσιαστικά είναι περισσότερο για τα δικά σας μάτια, μιας και εκείνο δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα. Είναι ωραίο να υπάρχει χρώμα στο δωμάτιο, αλλά αυτό μπορείτε να το πετύχετε με χίλιους τρόπους, χωρίς να καταναλώνετε πολύτιμο χρόνο.

• ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Κανείς δεν σας συνιστά να χρησιμοποιείτε την τηλεόραση ως baby sitter, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τους την απαγορεύετε. Με μέτρο και με επιλογή του προγράμματος, που θα παρακολουθεί, η τηλεόραση έχει τα θετικά της, καθώς το παιδί λαμβάνει μία μορφή εκπαίδευσης.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: