Κανείς δεν είπε ότι το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι εύκολη υπόθεση και οι περισσότεροι γονείς, αν και πασχίζουν για το καλύτερο, αρκετά συχνά πέφτουν σε μικρά ή μεγαλύτερα λάθη. Κανείς γονιός δεν είναι αλάνθαστος και σίγουρα, αν όλοι μας αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα βρίσκαμε πολλά πράγματα, που θα θέλαμε να αλλάξουμε.

Ας δούμε μερικά από τα πιο κοινά ένοχα μυστικά των γονιών:

- Βρίζουν μπροστά στα παιδιά. Αν το μικρό σας πει καμιά απαγορευμένη λέξη σπεύδετε να το μαλώσετε, αλλά αλήθεια πόσες φορές έχετε οι ίδιοι εκφραστεί ανάρμοστα μπροστά του;

- Κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στα αδέρφια. Αυτό πολλές φορές συμβαίνει και ασυνείδητα, ωστόσο η πλειονότητα των γονιών παραδέχεται ότι έχει αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά τους.

- Αποφεύγουν να παίξουν μαζί τους. Η πιο συνηθισμένη ατάκα είναι το «θα παίξουμε σε λίγο» ή «θα παίξουμε, όταν τελειώσω τη δουλειά μου», αλλά αυτή η δουλειά συνήθως δεν τελειώνει ποτέ.

- Τα χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία. Είτε θέλετε να αποφύγετε κάποια αγγαρεία, είτε κάποια αδιάφορη πρόσκληση, τα παιδιά, που τη μια είναι άρρωστα και την άλλη πρέπει να κοιμηθούν νωρίς, είναι πάντα μια καλή δικαιολογία.

- Τα δωροδοκούν με γλυκά και σοκολάτες. Αν και η δωροδοκία γενικά δεν είναι η σωστότερη τακτική, το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν τους τάζετε γλυκά, σοκολάτες ή άλλες ανθυγιεινές τροφές για να καθίσουν ήσυχα ή για να κάνουν ό,τι τους λέτε.

Πηγή: mother.gr