Σύμφωνα με μία έρευνα από πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, το να φωνάζεις στο παιδί σου είναι εξίσου επιζήμιο και σκληρό με το να το χτυπήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με ένα παλιό γνωμικό, που λέει πως «αν δεν φωνάξεις ποτέ στο παιδί σου, μάλλον δεν πέρασες αρκετό χρόνο μαζί του». Και ο γονιός στη μέση. Πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη «φωνή», για να συνετίσουμε τα μικρά μας;

Διαβάστε κάποια πράγματα, που δεν πρέπει να ξεχνάτε.

"ΡΑΨΤΕ ΤΟ!"
Μόλις ανακαλύψατε ότι το μικρό σας έχει «χάσει» τα ολοκαίνουργια παπούτσια, έχετε γυρίσει άνω-κάτω όλο το σπίτι και δεν μπορείτε να φανταστείτε πού μπορεί να τα έχει κρύψει. Ξεκινάτε τη φωνή, ότι είναι ανεύθυνο, δεν προσέχει τα πράγματά του κλπ. Πριν βάλετε εσείς τις φωνές, το παιδί γνωρίζει ότι τα έχει κάνει θάλασσα. Σταματήστε, λοιπόν και επαναλάβετε τη συζήτηση, όταν πια θα έχετε ηρεμήσει.

MH ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΓΩ» ΑΝΤΙ ΤΟΥ «ΕΣΥ»
Είναι μια εκνευριστική κουβέντα. Είναι σαν να του κουνάτε με ύφος τα δάχτυλο. Μην ξεκινάτε την πρόταση με κατηγορία εναντίον του. Για παράδειγμα, η φράση «θα ήθελα να βρεις έναν τρόπο να μην ξεχνάς πού βάζεις τα πράγματά σου» είναι καλύτερη από το «δεν είναι δυνατόν να ξεχνάς πού είναι τα πράγματά σου». Βρείτε τη λύση από κοινού.

Πηγή: mother.gr