Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ξεπεράστε τις ενοχές, όταν αφήνετε για λίγο το παιδί

Ένα από τα αρνητικά, που έρχονται μαζί με τη μητρότητα, είναι οι ενοχές. Και μιλάμε για τις ενοχές, που αισθάνεται μία μητέρα, όταν αφήνει για λίγο το παιδί της. Ξεπεράστε τις.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ
Είτε είστε συνέχεια στο σπίτι είτε εργαζόμενη ή κάτι στο… ενδιάμεσο, καλό θα είναι κάθε στιγμή, που περνάτε με το παιδί σας να αξίζει! Εκτός από τα βασικά, το γεμάτο στομάχι και την καθαρή πάνα δηλαδή, αυτό που πραγματικά χρειάζεται το μωρό σας είναι να αισθάνεται αγάπη και ασφάλεια.

Περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί του. Τραγουδήστε του, διαβάστε του ένα παραμύθι, παίξτε μαζί του. Όταν τα κάνετε όλα αυτά, θα σας είναι πιο εύκολο να το αποχωριστείτε για τη δουλειά ή για μία έξοδο χωρίς εκείνο.

ΑΞΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Μην αφήσετε να περάσει πολύς χρόνος, πριν κάνετε ένα διάλειμμα από τη μητρότητα. Δεν λέει κανείς να εξαφανιστείτε μία ολόκληρη μέρα σε ένα κέντρο ομορφιάς (αν και μπορεί να σας είναι απαραίτητο). Καλό θα είναι, όμως, καθημερινά να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να κάνετε κάτι, που σας αρέσει.

Μπορείτε να γεμίσετε την μπανιέρα και να χωθείτε στο αφρόλουτρο, να διαβάσετε λίγα κεφάλαια από το καινούργιο σας βιβλίο ή πιο απλά να βάλετε τα πόδια στον καναπέ και να χαλαρώσετε για είκοσι λεπτά. Πολλές νέες μητέρες κάνουν το λάθος να μην αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και στο τέλος παθαίνουν νευρικό κλονισμό ή υπερκόπωση…

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: