Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Όταν το παιδί φοβάται να μπει στη θάλασσα

Μια στιγμή είναι αρκετή για να φοβηθεί ένα παιδί τη θάλασσα. Λίγο νερό στα μάτια ή στο στόμα, ένα απότομο κυματάκι ή μια κάπως άγαρμπη βουτιά και εκεί που το μικρό σας παλαιότερα δεν έλεγε να βγει από τη θάλασσα, αν πρώτα δεν μελάνιαζαν τα χείλη του και δεν «μούλιαζαν» τα δαχτυλάκια του, τώρα αρνείται πεισματικά να μπει για μπάνιο.

Αν αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση με το παιδί σας, είναι πολύ σημαντικό να μην το πιέσετε, αλλά να προσπαθήσετε με έξυπνο και ήρεμο τρόπο να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το φόβο του και να κολυμπήσει ξανά. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε:

- Μην το μαλώνετε και μην το κοροϊδεύετε. Το παιδί σας φοβήθηκε και χρειάζεται λίγο χρόνο για να νιώσει πάλι έτοιμο. Με τις φωνές και τα ειρωνικά σχόλια δεν πρόκειται να το κάνετε να νιώσει καλύτερα.

- Επικεντρωθείτε στο παιχνίδι. Καθίστε στην άκρη της θάλασσας και παίξτε μαζί του. Πετάξτε πετρούλες, φτιάξτε κάστρα, γεμίστε κουβαδάκια με νερό, πλατσουρίστε. Θα δείτε ότι σταδιακά το ίδιο το παιδί από μόνο του, θα θελήσει να βουτήξει στο νερό.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: