Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Τι πλαστικές κάνουν συνήθως οι άντρες;

Παρά το γεγονός ότι οι άντρες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% των ασθενών της πλαστικής χειρουργικής, παρατηρείται μια σημαντική αύξηση στην αναζήτηση πλαστικού από το ισχυρό φύλλο τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα, οι 6 στους 10 άντρες καταφεύγουν στον πλαστικό για να διορθώσουν ατέλειες στο πρόσωπο ή το σώμα τους, υπάρχει ή όχι οικονομική κρίση! Απ αυτούς, το 50% πάνε μόνοι τους, το 30% μετά από προτροπής της γυναίκας ή της συντρόφου τους και το 20% μετά από συμβουλή φιλικού προσώπου.

Φυσικά, η επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ματαιοδοξίας, αλλά πολλές φορές αποτελεί ανάγκη για ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι οι ουλές από ατυχήματα, η γυναικομαστία ή ζητήματα γεννητικών οργάνων κα.

Οι πιο δημοφιλείς για τους άνδρες πλαστικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστικών, είναι:

1. Μύτη
2. Κοιλιά
3. Μεταμόσχευση μαλλιών
4. Αυξητική πέους (τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό στις νεαρές ηλικίες, περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τέτοιου είδους επέμβαση)
5. Πηγούνι
6. Βλεφαροπλαστική
7. Face lift
8. Λιποαναρρόφηση (8 στους 10 άντρες που πάνε στον πλαστικό, κάνουν αυτή την επέμβαση)

Η αλήθεια είναι πως, ακόμα και με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση, η απόκτηση ενός σμιλεμένου, χωρίς λίπος, σώματος, είναι πολύ δύσκολη, ενώ οι ρυτίδες και η χαλάρωση, δεν κάνουν διακρίσεις, ό,τι και να κάνει κανείς.

Οι νέες μέθοδοι που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά (botox, μεσοθεραπείες κλπ), κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, όμως ο πλαστικός χειρουργός αποκτά συνεχώς και περισσότερους άντρες «πελάτες».

Ευτυχώς βέβαια, οι πιο πολλές πλαστικές που γίνονται σήμερα, χρειάζονται μικρότερους χρόνους ανάρρωσης από ότι στο παρελθόν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν φυσικά την εμφάνισή τους, αλλά δεν έχουν σκοπό να σπαταλήσουν χρόνο από τις ενασχολήσεις τους.


Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: