Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αν έχετε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη που εξελίσσεται ομαλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αρχίσετε να σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Λόγω της κατάστασης σας όμως, θα πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στον τρόπο που θα μετακινηθείτε.

Γενικά το καλύτερο τρίμηνο για να ταξιδέψει μια έγκυος είναι το δεύτερο, ενώ οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν στις εγκύους να αποφεύγουν τα ταξίδια μετά τον 8ο μήνα. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε:

Ταξίδι με αυτοκίνητο

-Αν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια διαδρομή χωρίς πολλές στροφές και αναταράξεις και φροντίστε να ταξιδέψετε όταν δεν έχει πολύ ζέστη, δηλαδή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.
-Κάντε συχνές στάσεις, ανά 2-3 ώρες, για να περπατάτε, να τονώνετε την κυκλοφορία του αίματος και να επισκέπτεστε την τουαλέτα.
-Πάντα να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας κάτω από την κοιλιά και κατά μήκος της λεκάνης, για να μην σας πιέζει.
-Έχετε μαζί σας άφθονο δροσερό νερό και μην ξεχνάτε να πίνετε συχνά.
-Σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε άμεσα την πλησιέστερη ιατρική μονάδα, ακόμα και αν αισθάνεστε καλά.

Ταξίδι με πλοίο

-Αποφύγετε τα ταξίδια σε νησιά της άγονης γραμμής ή νησιά που δεν έχουν συχνά δρομολόγια.
-Προσέξτε τις μετακινήσεις στους διάφορους χώρους του πλοίου, όπως είναι οι απότομες σκάλες.
-Έχετε μαζί σας έναν συνοδό, γιατί λόγω της εισροής θαλάσσιου νερού στο κατάστρωμα και γενικά στους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσετε.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: