Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Όσα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για τα χρήματα

Στις θερινές διακοπές, που περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας, έχετε και μία τεράστια ευκαιρία να τα διδάξετε κάτι παραπάνω.

Είναι ευκαιρία να τα διδάξετε και την αξία των χρημάτων, ακόμα και σε μικρή ηλικία. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι από τα μαθήματα, που θα θυμάται και θα ακολουθεί σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
Μπορείτε να τους εξηγήσετε ότι κάποιοι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από κάποιους άλλους. Υπάρχουν παραδείγματα γύρω σας και μπορείτε να το κάνετε, χωρίς να τους προκαλέσετε ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι η αλήθεια, άλλωστε. Μπορεί ο συμμαθητής του δίπλα να έχει ολοκαίνουργια τσάντα στο σχολείο ή να φορά κάθε μήνα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα και παντού.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ
Μάθετέ τα ότι δεν εξαρτώνται τα πάντα από το πόσα χρήματα έχει κανείς στο πορτοφόλι και τον λογαριασμό του στην τράπεζα. Υπάρχουν αγαθά στη ζωή, όπως η αγάπη και η υγεία, που δεν έχουν αντίτιμο σε €υρώ. Σκεφτείτε πως κάθε φορά, που αρρωσταίνει, δεν γίνεται αυτό λόγω οικονομικού προβλήματος. Αναλογιστείτε ότι για μία αγκαλιά σας δεν ζητάτε τίποτα ως αντάλλαγμα.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: