Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Τι κάνουν σωστά οι σύγχρονοι γονείς...

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει διάφορες κριτικές για τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας. Μαμάδες, πεθερές και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα σας έχουν πει τις γνωστές ατάκες « εμείς στην εποχή μας σάς μεγαλώναμε αλλιώς και μια χαρά εξελιχθήκατε» ή «εσείς οι νέοι γονείς, δεν ακούτε τίποτα» κλπ. Και μπορεί οι σύγχρονοι γονείς στην πλειοψηφία τους να είναι υπερπροστατευτικοί και να αγχώνονται πολύ για το μεγάλωμα των παιδιών τους, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που σίγουρα τα κάνουν πολύ σωστά:

- Δίνουν μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια των παιδιών τους.
Οι εποχές, για παράδειγμα, που τα παιδιά ταξίδευαν στο αυτοκίνητο χωρίς ειδικό κάθισμα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα οι γονείς πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των παιδιών τους σε όλα τα επίπεδα.

- Αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και ζητούν βοήθεια.
Παλαιοτέρα σπάνια κάποιος αναρωτιόταν αν είναι καλός γονέας. Ήταν αυτονόητο ότι από τη στιγμή που έκανες ένα παιδί, ήξερες και πώς να το μεγαλώσεις. Σήμερα οι γονείς αναρωτιούνται, προβληματίζονται, συζητούν και ζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν στο μεγάλωμα ενός παιδιού.

- Δίνουν πολλά ερεθίσματα στα παιδιά τους. Οι σύγχρονοι γονείς γνωρίζουν ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού αναπτύσσεται ραγδαία ο εγκέφαλος του και γι’ αυτό φροντίζουν να του δίνουν όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορούν και να το ενθαρρύνουν να συμμετέχει σε δραστηριότητες. Παλαιότερα οι γονείς συνήθιζαν τα αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως μωρά, ακόμα κι όταν είχαν συμπληρώσει τα 3 - 4 χρόνια τους.

- Φροντίζουν για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους.
Η σημασία της σωστής διατροφής έχει γίνει κατανοητή από τους περισσότερους γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να ακολουθούν ένα πιο ισορροπημένο και υγιεινό διαιτολόγιο για τα παιδιά τους.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: