Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Τί δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε αυτό το καλοκαίρι

Όσο ασθενής και να είναι η μνήμη των μικρών παιδιών, είναι σίγουρο πως κάποια πράγματα τους αποτυπώνονται και γίνονται αξέχαστα βιώματα. Αφήστε, λοιπόν, πίσω σας ό,τι γνωρίζατε έως τώρα και κάνετε ουσιαστικά πράγματα με το παιδί σας. Γεμίστε το εμπειρίες και κάποτε θα σας ευγνομωνεί. Να θυμάστε ότι ...καιρού επιτρεποντος, μπορείτε να κάνετε πολλά πολλά πολλά μαζί του.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ
Για τους περισσότερους θεωρείται δεδομένο. Δυστυχώς, όμως υπάρχουν και κάποιοι, που φοβούνται. ΟΧΙ! Δεν χρειάζεται φόβος, αλλά προσοχή! Μαγιώ, αντιηλιακό, καπέλο και ...βουρ για τις ελληνικές παραλίες, που είναι και από τις ομορφότερες (ΜΗΝ το ξεχνάμε)!

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΘΑΛΑΣΣΙΑ
Το απόγευμα, την ώρα που ο ήλιος δύει, αδράξτε την ευκαιρία. Πιάστε το παιδάκι σας από το χεράκι και περπατήστε εκεί που σκάει το κύμα. Ψάξτε μαζί του για κοχύλια και όμορφα βοτσαλάκια. Πείτε του για τη θάλασσα, τα ψάρια, τα ελληνικά νησιά και τις ομορφιές τους. Συζητήστε μαζί του όποιο θέμα θέλετε. Χαζέψτε το ηλιοβασίλεμα. Κάντε τη φαντασία του να οργιάσει!

ΜΠΟΥΓΕΛΑ!
Τα παιδιά τρελαίνονται να πετούν νερό και να βρέχονται με αυτό. Μείνετε λίγη παραπάνω ώρα στην αυλή του σπιτιού, στην πιλωτή της πολυκατοικίας, στην είσοδο του ξενοδοχείου, και παίξτε ελεύθερα με το νερό. Αφήστε το να γίνει μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω και το γέλιο του θα σας δώσει χαρά!

ΤΑΒΕΡΝΟΥΛΑ
Το καλοκαίρι είναι τρομερή ευκαιρία. Δεν είστε αναγκασμένοι να είστε κλεισμένοι σε έναν χώρο, όπου οι άλλοι καπνίζουν. Μπορείτε να διαλέξετε ένα τραπεζάκι με ωραία θέα, να παραγγείλετε τους μεζέδες, που θέλετε, και να πειραματιστείτε με το παιδί σας. Αφήστε το να δοκιμάσει νέες γεύσεις. Μάθετέ το να κάνει «’γεια μας»!

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: