Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Διακοπές για τη μαμά και τον μπαμπά χωρίς τα παιδιά

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του οι διακοπές. Σε λίγες μέρες τα σχολεία κλείνουν, οι άδειες ξεκινούν και αρκετοί γονείς αναρωτιούνται: "διακοπές χωρίς τα παιδιά, γίνεται;". Η απάντηση είναι: "ναι, γίνεται ".

Σίγουρα, καλοκαίρι σημαίνει οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά να τσαλαβουτάνε στη θάλασσα και να διασκεδάζετε όλοι μαζί. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου κακό για ένα ζευγάρι να θέλει να περάσει και λίγο χρόνο μόνο του, χωρίς τα παιδιά, για να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να θυμηθεί ότι εκτός από μαμά και μπαμπάς είναι και ανδρόγυνο.

Οι διακοπές χωρίς τα παιδιά, έστω και για λίγες μέρες, είναι κάτι που προβληματίζει αρκετά τους γονείς, ιδιαίτερα αν το παιδί τους είναι πολύ μικρό. Αν το αποφασίσετε, θα πρέπει να είστε πολύ συνειδητοποιημένοι και να προγραμματίσετε με τέτοιο τρόπο τα πράγματα, ώστε να μην περάσετε τις διακοπές σας μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια.

- Αφήστε το παιδί σε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε απόλυτα. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το παιδί μένει με τη γιαγιά και τον παππού, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι αυτοί που κρατούν το παιδί και τις ώρες που οι γονείς εργάζονται.

- Δώστε σαφείς οδηγίες για οτιδήποτε σχετίζεται με το παιδί, όπως για παράδειγμα θέματα διατροφής, ύπνου κλπ.
-Αφήστε το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του παιδιάτρου, που παρακολουθεί το παιδί.

- Εκτός από τα κινητά σας τηλέφωνο, που ούτως ή άλλως είναι γνωστά, αφήστε και το τηλέφωνο του ξενοδοχείου που θα μείνετε.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: