Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Κάντε το παιδί σας να γελάσει

Δεν υπάρχει ομορφότερος ήχος από το γέλιο ενός παιδιού, από το γέλιο του δικού σου παιδιού. Υπάρχουν πανεύκολες κινήσεις, που θα κάνουν τα βρέφη σας να «κατουρηθούν» στα γέλια.

- ΑΣΤΕΙΟΙ ΧΟΡΟΙ. Μπορεί να φαίνονται ανόητοι σε εμάς τους ενήλικες, αλλά για εκείνα οι χοροι αυτοί είναι κάτι σαν το νούμερο του κλόουν στο παιδικό πάρτι ή στο τσίρκο. Εάν ξεκινήσετε μία αστεία φιγούρα μπροστά του, σίγουρα θα γελάσει και με τον δικό του, μοναδικό, τρόπο θα προσπαθήσει να μιμηθεί τις κινήσεις σας. Πολύ γρήγορα εσείς και το μικρό σας θα γελάτε με την καρδιά σας.

- ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΕΣΚΙΜΩΟΥ. Τα μικρά λατρεύουν να έρχονται σε σωματική επαφή μαζί σας και ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια είναι τα φιλιά του εσκιμώου, το τρίψιμο της μύτης δηλαδή.

- ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΕ ΤΟ. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες επάνω σε αυτό. Εδώ οι μεγάλοι άνθρωποι βάζουν τα γέλια και δεν μπορούν να συγκρατηθούν, πόσο μάλλον τα μικρά…

- ΜΠΑΛΟΝΙΑ. Ένα μοναδικό κόλπο. Φουσκώστε ένα μπαλόνι και μετά κρατώντας ελαφρά το στόμιό του αφήστε το να ξεφουσκώσει σταδιακά, ώστε να βγάζει αυτόν τον περίεργο ήχο. Θα ξετρελαθεί!

- ΔΑΓΚΩΣΤΕ ΤΟ. Στον λαιμό, στα μπουτάκια, στην κοιλίτσα. Μην το πάρετε στα σοβαρά και το δαγκώσετε στ’ αλήθεια και του αφήσετε κανένα σημάδι ρολογιού. Με τα χείλη, κάτι πιο σκληρό από τα φιλιά.

- ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ. Τους πρώτους μήνες της ζωής τους θεωρούν το αλουμινόχαρτο, που εσείς χρησιμοποιείτε στην κουζίνα, ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα. Και ο ήχος, όταν το τσαλακώνει, και το έντονο χρώμα του.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: