Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Πώς μπορεί να σας τραυματίσει το ...ίδιο σας το παιδί!


Όσοι είστε νέοι γονείς και δεν έχετε εμπειρία από μικρά παιδιά, μπορεί τώρα να γελάτε στην ιδέα ότι το παιδί σας μπορεί να σας τραυματίσει. Εάν ρωτήσετε όμως γύρω σας, θα δείτε ότι δεν είναι καθόλου απίθανο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, μπορεί να είναι και σοβαρό.

ΜΑΤΙΑ: Εκεί που κρατάτε το παιδί στην αγκαλιά σας και διασκεδάζετε μαζί του, ξαφνικά απλώνει το χέρι του και -πριν προλάβετε να κλείσετε το βλέφαρό σας- το μικροσκοπικό δαχτυλάκι του μπαίνει μέσα στο μάτι. Μπορεί να μην εξελιχθεί σε κάτι σοβαρό, αλλά είναι πιθανό να σας κάνει να τρέξετε αρκετές φορές στον οφθαλμίατρο. Κρατείστε τα χέρια του παιδιού σας μακριά από το πρόσωπό σας, ενώ να θυμάστε να κόβετε συχνά τα νύχια του.

ΜΥΤΗ: Όσο εντυπωσιακό και να είναι τα μικρά παιδιά λατρεύουν να χώνουν τα δάχτυλά τους στην μύτη των γονιών τους. Αυτή η κίνηση είναι ενοχλητική, αλλά όχι πάντοτε επιπόλαια. Με το νύχι μπορεί να γρατζουνίσει το εσωτερικό και τότε να δείτε τα ρουθούνια σας να αιμορραγούν.

ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ: Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και επιπόλαιους τραυματισμούς. Με τα νύχια τους αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο και δυστυχώς… το σώμα σας.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: