Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Τι δεν πρέπει να πείτε στα παιδιά του συντρόφου σας

Αν ο σύζυγος ή ο σύντροφος σας έχει παιδιά από προηγούμενο γάμο ή σχέση, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτική στον τρόπο, που θα τα προσεγγίσετε. Μπορεί να μη μοιάζετε καθόλου με την κακιά μητριά της Χιονάτης ή της Σταχτοπούτας, ωστόσο πρέπει να ξέρετε πως για τα περισσότερα παιδιά είστε μια άλλη γυναίκα, που προσπαθεί να πάρει τη θέση της μαμάς τους.

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, που θα βοηθήσουν να σας αποδεχθούν τα παιδιά και να γίνετε μια δεμένη οικογένεια. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα, που καλό θα ήταν να μην τα πείτε ποτέ:

- "Θέλω να με λες μαμά". Όσο κι αν αγαπάτε τα παιδιά, δεν είστε η μαμά τους, γι’ αυτό μην τα αναγκάζετε να σας αποκαλούν έτσι.

- "Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις". Τα παιδιά χρειάζονται όρια και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε την αγάπη τους δεν είναι να τα αφήνετε ανεξέλεγκτα να κάνουν ό,τι θέλουν, ώστε εσείς να φαίνεστε καλή στα μάτια τους.

- "Μην είσαι λυπημένος". Θα πρέπει να συνηθίσετε το γεγονός ότι τα παιδιά θα σκέφτονται τη μαμά τους και συχνά θα μελαγχολούν, ειδικά αν εκείνη δεν είναι πια στη ζωή. Αφήστε τα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους ελεύθερα.

- "Τι ανατροφή είναι αυτή!" Σε καμιά περίπτωση μην κακολογήσετε τη μητέρα των παιδιών ή μην κρίνετε αρνητικά τον τρόπο που τα μεγάλωσε, όσο κι αν διαφωνείτε.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: