Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Μεγαλώστε υγιή παιδιά

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στις λεγόμενες προηγμένες χώρες. Ειδικότερα στην Αμερική, η έλλειψη άσκησης σε συνδυασμό με την κακή διατροφή θεωρούνται υπεύθυνες για μια "επιδημία" παχυσαρκίας, αφού σχεδόν ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η λύση δεν βρίσκεται στο να υποβάλλονται τα παιδιά σε αυστηρές δίαιτες, αλλά αντίθετα στο να υιοθετήσουν από νωρίς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος θα διασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνουν δίαιτα.

Αν λοιπόν θέλετε να μεγαλώσετε υγιή παιδιά, γιατί η παχυσαρκία δεν είναι απλά αισθητικό πρόβλημα, αλλά πρωτίστως θέμα υγείας, ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες:

- Φροντίστε τη διατροφή τους. Αποφύγετε τις τροφές που προσφέρουν μόνο κενές θερμίδες και προτιμήστε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά , απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών σας. Επίσης, ελαττώστε το junk food, τα γλυκά, και τα αναψυκτικά.

- Περιορίστε το χρόνο που περνούν μπροστά στην οθόνη. Είτε πρόκειται για την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα παιδιά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις δύο ώρες κάθε μέρα. Για να τα ξεκολλήσετε από την οθόνη, προσπαθήστε να τους προσφέρετε άλλες πηγές δημιουργικής απασχόλησης και επικοινωνίας.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: