Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

'Ωρα για τη μεγαλη απόφαση: πάμε ταξίδι!

Ερχεται Πάσχα...  και εσείς θέλετε να πάτε μία εκδρομή! Ναι, αλλά οι μέρες που όλα τα κάνατε την τελευταία στιγμή πέρασαν ανεπιστρεπτί! Και τι μ' αυτό; Θα προτιμήσετε να μείνετε στο σπίτι από το να πάρετε το μωρό σας... αγκαζέ και να φύγετε για όποιο προορισμό εσείς και ο σύντροφός σας έχετε σκεφτεί;

Φυσικά και δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά τα παιδιά σας, για να κουβαλούν τις δικές τους αποσκευές ή να πάνε στην κατασκήνωση το καλοκαίρι, για να ικανοποιήσετε τη δίψα σας για περιπλάνηση ή για να εισακουστούν τα παρακάλια της γιαγιάς για μια επίσκεψή σας.

Αν και οι διακοπές με το μωρό σπάνια θα είναι ξεκούραστες και πάντα θα αποτελούν μια πρόκληση, μπορούν να είναι και εφικτές και διασκεδαστικές.

Ακολουθούν κάποια προκαταρτικά βήματα, που είναι συνετό να κάνετε για οποιοδήποτε ταξίδι με το μωρό:

- Μην προγραμματίζετε να κάνετε πολλά. Ξεχάστε τα ταξίδια στα οποία βλέπατε σε χρόνο ρεκόρ έξι αστραφτερές πόλεις μέσα σε πέντε μέρες. Αντίθετα, ακολουθήστε έναν μέτριο ρυθμό και αφήστε άφθονο χρόνο στον οποίο να μην έχετε προγραμματίσει τίποτα — για μια μέρα στον δρόμο, για ένα επιπλέον απόγευμα στην παραλία ή για ένα πρω ινό στην πισίνα, αν τελικά το χρειαστείτε.

- Πάρτε προφυλάξεις για την υγεία του. Αν πάτε στο εξωτερικό, ρωτήστε τον γιατρό για να είστε σίγουρη ότι τα εμβόλια του μωρού ισχύουν. Αν πρόκειται να πάτε σε εξωτικά μέρη, ίσως χρειάζεται να κάνετε όλοι σας ειδικά εμβόλια (για τύφο, για παράδειγμα) ή να πάρετε προληπτικά φάρμακα (για να προλάβετε την ελονοσία ή την ηπατίτιδα Α).

- Πριν να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, προγραμματίστε μια γενική εξέταση υγείας του μωρού, αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία. Εκτός από το ότι θα σας καθησυχάσει ότι η υγεία του μωρού σας είναι καλή, η επίσκεψη θα σας δώσει μια ευκαιρία για να συζητήσετε με τον γιατρό για το ταξίδι που σχεδιάζετε και για να του απευθύνετε όλα τα ερωτήματα που διαφορετικά θα σας βασάνιζαν, όσο θα ήσαστε μακριά!

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: