Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Τι συμβολίζουν τα δώρα του Πάσχα;

Το τελευταίο καιρό, εδώ στο mother, αναφερόμαστε πολύ συχνά στις υποχρεώσεις των νονών, ειδικά καθώς πλησιάζει το Πάσχα. Έχετε, όμως, αναρωτηθεί ποτέ τι συμβολίζουν τα δώρα που πηγαίνετε αυτές τις μέρες στα βαφτιστήρια σας;

Η λαμπάδα συμβολίζει την Ανάσταση, τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι, της ζωής απέναντι στο θάνατο. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ της μόδας οι λαμπάδες – παιχνίδι, δηλαδή μεγάλες συσκευασίες που περιλαμβάνουν κάποιο παιχνίδι και μια λαμπάδα. Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά παρασύρονται εύκολα από τις διαφημίσεις και ζητούν από τους νονούς τέτοιου είδους λαμπάδες. Στην πραγματικότητα πιο πολύ ενδιαφέρονται για το παιχνίδι παρά για τη λαμπάδα.

Αν διαφωνείτε με αυτή την πρακτική, αγοράστε μια λαμπάδα ξεχωριστά από το παιχνίδι που θέλει το βαφτιστήρι σας. Αν θέλετε μπορείτε να του φτιάξετε μια χειροποίητη λαμπάδα αγοράζοντας ένα λευκό κερί και στολίζοντας το με κορδέλες ή όποιο άλλο υλικό διακόσμησης σας αρέσει.

Το τσουρέκι, που συνοδεύει την λαμπάδα, συμβολίζει επίσης την ανάσταση, καθώς το αλεύρι με το ζύμωμα ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε ψωμί. Συνήθως, τα τσουρέκια είναι ζυμωμένα σε σχήμα πλεξούδας και έχουν ένα κόκκινο αβγό, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: