Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Αγόρια και βίαια παιχνίδια

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι στη φύση των αγοριών να παίζουν με πιστόλια και καραμπίνες, να προσποιούνται τους κλέφτες και τους αστυνόμους ή καουμπόιδες και ινδιάνους. Μέχρι εκεί δεν είναι κακό, αλλά τι γίνεται, όταν ξεπερνούν τα όρια; Όταν αντιγράφουν κινήσεις πολεμικών τεχνών, χτυπούν τα αδέρφια τους και τα άλλα παιδιά;

Στα αγόρια δεν δίνουμε κούκλες, δίνουμε αυτοκινητάκια, πιστολάκια και γάντια του μποξ. Είναι στη φύση τους, έτσι μας έμαθαν εμάς, έτσι τα μαθαίνουμε και εμείς. Υπάρχουν και κάποια πράγματα, όμως, που πρέπει να αποφεύγουμε, για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τα αγόρια μας να γίνουν βίαια.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας μπροστά στην τηλεόραση, όταν παρακολουθείτε μία βίαιη ταινία ή σειρά. Τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν (ακόμα και σε πολύ μικρές ηλικίες) σκηνές με ξυλοδαρμούς, πυροβολισμούς, δολοφονίες κτλ. Αυτές αποτυπώνονται στο μυαλό τους και, χωρίς εσείς ποτέ να το έχετε πει ή να το καταλάβετε, θεωρούνται φυσιολογικές.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν βίαια παιχνίδια στο κινητό ή τον υπολογιστή σας. Και στις ηλικίες των τεσσάρων και πέντε ετών υπάρχουν παιχνίδια, που μπορούν με ευκολία να παίξουν, αλλά έχουν τους λάθος συμβολισμούς. Δεν είναι σωστό να το αφήνετε να αποκεφαλίζει κοτόπουλα ή να πυροβολεί πάπιες.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: