Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Κάντε του γρήγορα ένα αδερφάκι

«Εγώ δεν ξαναλλάζω πάνες. Δεν ξενυχτώ. Δεν το ξαναπερνάω αυτό». Κουβέντες, που έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές από εκείνους τους γονείς, που τα έχουν βρει σκούρα στην ανατροφή του πρώτου τους παιδιού.

Και, όμως, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα, που βλέπουν ότι το παιδί τους έχει ανάγκη από παρέα, έχει ανάγκη από ένα αδερφάκι. Τότε, πιστέψτε με, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ο «εγκέφαλος» τους δεν είναι πια στη λειτουργία: ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ και το δεύτερο παιδί τους φαίνεται… Γολγοθάς.

Υπάρχει και η άλλη κατηγορία γονέων, που σπεύδουν να τεκνοποιήσουν, μόλις ο γυναικολόγος τους δώσει το πράσινο φως. Έτσι συχνά συναντάς αδερφάκια με 18,19 και 20 μήνες διαφορά. Ορισμένα, μάλιστα είναι τόσο κοντά σε σωματοδομή και έχουν τέτοιες ομοιότητες στα χαρακτηριστικά τους, που μοιάζουν με δίδυμα. Ποια τα θετικά;

- Τα παιδιά σας, όσο μεγαλώνουν, δεν θα θυμούνται τον εαυτό τους χωρίς το αδερφάκι τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν έναν ισχυρότατο δεσμό μεταξύ τους, μια πραγματική αδερφική σχέση. Το ένα θα υποστηρίζει, θα προστατεύει, θα βοηθά το άλλο. Θα είναι εκεί σε χαρές και λύπες, όσα χρόνια και να περάσουν.

- Μπορεί στην αρχή να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα ζήλιας, αλλά αυτό είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στους δεσμούς, που αναπτύσσονται μεταξύ τους. Ναι, μαζί δεν θα κάνουν, αλλά και χώρια δεν θα μπορούν.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: