Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Μοντέρνοι... γονείς λόγω ανάγκης

Η νοοτροπία του κόσμου έχει αλλάξει σε σχέση με εκείνη, που ίσχυε πριν από 40-50 χρόνια, ακόμα και στο θέμα της ανατροφής των παιδιών, αλλά και των δουλειών του σπιτιού. Αυτά πια δεν θεωρούνται στην κοινωνία μας γυναικείες δουλειές και οι περισσότεροι πατεράδες πλέον έχουν ίσο μερίδιο.

Αυτό συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους, μα ο κυριότερος είναι ότι πλέον σε μία οικογένεια χρειάζεται να εργάζονται και οι δύο γονείς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των ημερών.
Έτσι, τα "αρσενικά" δεν διστάζουν πια να πλύνουν τα πιάτα ή να μαγειρέψουν, ενώ όλο και περισσότερα λατρεύουν να ασχολούνται με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου των ΗΠΑ, οι μπαμπάδες περνούν 59 ώρες της εβδομάδας ανάμεσα σε εργασία, παιδιά και δουλειές του σπιτιού, ενώ οι μαμάδες 58. Μπορεί παραδοσιακά οι γυναίκες να ασχολούνται περισσότερο με τα εντός σπιτιού, αλλά οι άντρες δίνουν 7 ώρες για τα παιδιά τους και 9 ώρες για να μαγειρέψουν, να σκουπίσουν και να μαζέψουν τα παιχνίδια.

Το 48% των γονέων δηλώνουν ότι θα ήθελαν να εργάζονται λιγότερες ώρες, ώστε να μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο μετα παιδιά, αλλά παράλληλα ένα 37% των γυναικών θα προτιμούσε να εργάζεται full time, όχι τόσο για να φεύγει μακριά από το σπίτι της, όσο για να κερδίζει περισσότερα χρήματα.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: