Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Οθόνη δεν έχει μόνο η τηλεόραση

Πολλοί γονείς υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους δεν περνούν πολλή ώρα μπροστά σε μια οθόνη, καθώς τους επιτρέπουν να βλέπουν π.χ. μία ώρα μόνο τηλεόραση κάθε μέρα. Στη σύγχρονη εποχή, όμως, οθόνη δεν έχει μόνο η τηλεόραση. Έχετε αναρωτηθεί πόση ώρα περνούν τα παιδιά σας καθημερινά μπροστά στον υπολογιστή, το tablet, το smartphone και τα video games;

Λίγα χρόνια πιο πριν η τηλεόραση ήταν η μοναδική οθόνη, που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά μέσα σε ένα σπίτι και έτσι οι γονείς φρόντιζαν να θέσουν όρια και κανόνες σχετικά με τη σωστή χρήση της. Τώρα, όμως, που οι οθόνες έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι ευθύνη των γονιών να επανεξετάσουν τους κανόνες τους και να τους προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα.

- Αντιμετωπίστε όλες τις συσκευές με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχει νόημα να θέτετε χρονικό όριο στην παρακολούθηση τηλεόρασης και το παιδί σας να βλέπει πολλές ώρες παιδικές ταινίες στο youtube.

- Θέστε συγκεκριμένα όρια. Ο χρόνος που περνά το παιδί μπροστά από μια οποιαδήποτε οθόνη, θα πρέπει να είναι προκαθορισμένος.

- Να είστε ευέλικτοι. Αν το παιδί σας προτιμά να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, περιορίστε του τον χρόνο της τηλεόρασης και δώστε του λίγο χρόνο παραπάνω για το p/c.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: