Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Περάστε δημιουργικές ώρες με τα παιδιά σας

Γεμάτο ενοχές είναι το μυαλό πολλών μπαμπάδων, που δουλεύουν νυχθημερόν, προκειμένου να φέρουν στο σπίτι χρήματα, για να επιβιώσουν εκείνοι και η οικογένειά τους. Επιστρέφουν αργά το βράδυ, πολλές φορές, και δεν προλαβαίνουν ούτε μπάνιο να κάνουν τα παιδιά τους, λίγο πριν από τον ύπνο.

Αυτή η κατηγορία των γονέων πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτική, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά τους και ειδικά, εάν είναι αγόρια, καθώς τα αγόρια χρειάζονται το αντρικό πρότυπο.

Εάν, λοιπόν, ουσιαστικά συναντάτε τα «μονάκριβά» σας μόνο τα Σαββατοκύριακα, φροντίστε αυτές οι ώρες, που έχετε στη διάθεσή σας, να είναι δημιουργικές και να μην παραβρίσκεστε απλά.

- Τα αγόρια θέλουν «αντρικό» παιχνίδι με τον μπαμπά τους. Πέστε στο πάτωμα και κάνετε ότι παλεύετε. Πάρτε τα αυτοκινητάκια του και κάνετε αγώνες. Πάρετέ το μια βόλτα στην εξοχή. Δείξτε του τα δέντρα, κόψτε ένα κλαδί και κάντε το μπαστούνι, αφήστε το να λερωθεί και λερωθείτε κι εσείς μαζί τους με το χώμα και τη λάσπη.

- Αφήστε την τηλεόραση κι ασχοληθείτε μαζί του. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται με την τηλεόραση. Κάντε μια συμφωνία μαζί τους η τηλεόραση να είναι «παιχνίδι», όταν εσείς θα απουσιάζετε, ενώ –όταν είστε παρών- να παίζετε εσείς μαζί τους.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: