Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Αγοράκια – κοριτσάκια: οι πραγματικές διαφορές

Μπορεί τα αγοράκια να παίζουν με αυτοκινητάκια και τα κοριτσάκια με κούκλες, αυτό όμως συμβαίνει γιατί οι γονείς επηρεασμένοι από το φύλο του παιδιού τους, αγοράζουν τα αντίστοιχα παιχνίδια.

Ξεφεύγοντας, όμως, από αυτά τα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν γαλάζια ρούχα για τα αγόρια και ροζ για τα κορίτσια, ας δούμε ποιες είναι οι πραγματικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε παιδιά 18 μηνών.

Τα αγόρια στην πλειονότητα τους περπατούν πιο γρήγορα από τα κορίτσια και, όταν ξεκινήσουν, είναι σχεδόν αδύνατον να τα σταματήσετε.

Τους αρέσει πολύ η κίνηση και δεν διστάζουν να επιδοθούν σε οποιοδήποτε ακροβατικό μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδάκια, που πηγαινουν στον γιατρό για ράμματα ή για να βάλουν γύψο, είναι αγοράκια. Αυτό οφείλεται επίσης και στο γεγονός ότι δεν φοβούνται τόσο πολύ και τόσο συχνά όσο τα κορίτσια.

Τέλος τα αγοράκια, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, είναι πολύ συναισθηματικά και δυσκολεύονται να ηρεμήσουν, αν τα απασχολεί κάτι.Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: