Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

5 + 1 αλλαγές που φέρνει η μητρότητα

Ο ερχομός ενός μωρού αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Αν είστε τώρα έγκυος θα πρέπει να ξέρετε ότι οι αλλαγές που θα συμβούν σε σας και την οικογένεια μετά τη γέννηση του παιδιού σας είναι πολλές, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε τις πέντε πιο σημαντικές και σας τις παρουσιάζουμε.

- Η σχέση σας με τον σύντροφο σας θα αλλάξει. Με την προσοχή σας συνέχεια στραμμένη στο μωρό, ο χρόνος για να επικοινωνήσετε και να περάσετε χρόνο με τον σύντροφο σας μειώνεται δραματικά. Πολλά ζευγάρια ξεχνoύν ότι, εκτός από το μωρό, πρέπει να φροντίσουν και την προσωπική τους σχέση, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα.

- Δεν θα καταλαβαίνετε πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος. Οι εποχές που κάνατε χαλαρωτικά αφρόλουτρα στη μπανιέρα μάλλον ανήκουν πια στο παρελθόν. Ανάμεσα στα ταΐσματα, τις πάνες και τα κλάματα του μωρού, οι 24 ώρες της ημέρας δεν θα είναι πια αρκετές. Αν προλάβετε να λουστείτε, τότε ανήκετε στις τυχερές.

- Θα γίνετε πιο δυνατές από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Τα πράγματα με ένα μωρό δεν είναι πάντα ρόδινα. Πολλές φορές θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις και τότε πραγματικά θα εκπλαγείτε κι εσείς με τη δύναμη, που θα βγαίνει από μέσα σας, για να φροντίσετε και να προστατεύσετε το παιδί σας.

- Θα κάνετε λάθη που παλαιότερα κατακρίνατε. Πόσες φορές δεν είχατε πει, πριν μείνετε έγκυος, ότι εσείς δεν θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι σας ή ότι δεν θα του δίνατε ποτέ πιπίλα; Κι όμως, καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα τα κάνετε όλα και ακόμα περισσότερα.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: