Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Προσέξτε μην τα "ευνουχίσετε"!

Όταν στην οικογένεια υπάρχει ένα αγόρι, ουσιαστικά μεγαλώνουμε έναν αυριανό Άντρα.

Τί σημαίνει αυτό;
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανατροφή του. Δεν θέλουμε το παιδί μας να είναι άμοιρο ευθυνών, να εξαρτάται πάντοτε από τη μαμά και τον μπαμπά και να μην γίνει ποτέ ικανό να αναλάβει τη ζωή του και να προχωρήσει.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι συχνά οι γονείς, από υπερβολική αγάπη και προστασία προς τα αγόρια τους, ουσιαστικά τα "ευνουχίζουν". Δείτε, λοιπόν, τί ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

- "Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για σένα". Είναι μία φράση, που του κόβει τα φτερά. Από τη φύση τους τα αγόρια είναι πιο ριψοκίνδυνα και γι'αυτό πιο ζωηρά. Δεν λέει κανείς να το αφήσετε στην τύχη του κι ας τραυματιστεί, αλλά βοηθήστε το να κάνει πιο δύσκολα πράγματα με τα χέρια του. Ενθαρρύνετέ το να βάλει δύναμη, να ασκηθεί σωματικά.

- "Κοίτα τί ήσυχο είναι το άλλο παιδάκι, όχι σαν κι εσένα". Αν μπορούσε να απαντήσει, μπορεί να έλεγε: "δηλαδή τί θέλετε; να είμαι σαν τον ...βούδα;" Μην νομίζετε ότι η ηρεμία είναι πάντοτε θετικό σημάδι για τα αγόρια. Αντίθετα! Στις περισσότερες ηλικίες θα έπρεπε να σας ανησυχεί, εάν το αγόρι σας δεν κάνει σκανταλιές και ζημιές, αν δεν κάνει φασαρία. Με μέτρο, αυτές οι ενέργειές του είναι ένδειξη ότι το αντράκι σας είναι φυσιολογικό.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: