Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Μάθετέ τα να μην τα παρατούν

Η ζωή είναι ένας διαρκής "πόλεμος". Γεμάτος μάχες, που άλλες κερδίζουμε και άλλες χάνουμε. Τα παιδιά μας πρέπει να ενθαρρύνονται από πολύ μικρή ηλικία για όσα επιτυγχάνουν. Αυτό θα τα βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή τους, όταν θα μεγαλώσουν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενθαρρύνεις το παιδί σου να προσπαθεί, να μην τα παρατάει εύκολα και να χαίρεται με τις επιτυχίες του.

- Μην μένετε στα λάθη του. Είναι εκνευριστικό για τον οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξαρτήτου ηλικίας, να ακούει συνέχεια για τα λάθη του. Έτσι είναι και για το παιδί.

- Τονίζετε τα θετικά του. Δεν κάνουν όλα τα παιδιά τα ίδια πράγματα με επιτυχία. Άλλα μιλούν καλύτερα, άλλα ζωγραφίζουν καλύτερα, άλλα φτιάχνουν τα παζλ πιο εύκολα. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να του επαναλαμβάνετε τα δυνατά του σημεία.

- Να του λέτε συχνά τί κατάφερε. Ένα μπράβο δεν είναι αρκετό. Μπορεί πολλές φορές να του υπενθυμίσετε ένα επίτευγμά του. Τον ωραίο χιονάνθρωπο, που κάνατε το περασμένο Σαββατοκύριακο, τον ωραίο πύργο με το χώμα στις κούνιες...

- Τα "μπράβο" να είναι ειλικρινή και καθημερινά. Τα παιδιά μας εκπλήσσουν ευχάριστα κάθε μέρα. Τότε θέλουν να ακούσουν τη μαγική λέξη από εμάς. Πρέπει να είστε ειλικρινείς και όχι "τσιγγούνηδες".

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: