Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Κάντε το μάθημα… παιχνίδι

Μην περιμένετε ότι θα μάθουν τα πάντα στο σχολείο. Μην αφήσετε τα παιδιά στην τύχη τους. Ταυτόχρονα, όμως, μην αναλάβετε τον ρόλο του δασκάλου. Εσείς είστε οι γονείς και τα πάντα θα πρέπει να γίνονται μέσα από το… παιχνίδι.

- Μαθηματικά στα γρήγορα. Την ώρα, που του ετοιμάζετε το φρούτο, βάλτε το παιδί να καθήσει δίπλα σας και μετρήστε μαζί του τα κομμάτια. Επίσης, όταν ετοιμάζετε το σνακ για το σχολείο του, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

- Μάθετε τα χρώματα. Διοργανώστε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, μόνο που ζητήστε του να ψάξει για ένα συγκεκριμένο χρώμα. «Φέρε μου όλα τα κόκκινα φρούτα», για παράδειγμα, ή «Βρες όλες τις μπλούζες σου, που έχουν κόκκινο χρώμα». Όχι μόνο θα μάθει να αναγνωρίζει τα χρώματα, αλλά του εξάπτετε τη φαντασία και το βάζετε στη διαδικασία να εξερευνεί.

- Διαχωρισμός και προέλευση. Με τις νερομπογιές δείξτε του πώς μπορεί να παράγει νέα χρώματα από τα βασικά. Για παράδειγμα: το κίτρινο και το μπλε μας δίνουν το πράσινο… Επιπλέον μπορείτε να του ζητήσετε από μία εφημερίδα να αναγνωρίσει και να κόψει τα γράμματα του ονόματός του και να τα κολλήσετε σε μία λευκή Α4.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: