Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Προσέχετε τους καβγάδες μπροστά στα παιδιά

Επιστρεφετε στο σπίτι επειτα από μία πολύ κοπιαστική μέρα στη δουλειά. Το κεφάλι σας πάει να σπάσει. Θα προτιμούσατε να μην ακούσετε τη μιλιά κανενός, να μείνετε μόνος/μόνη σ’ένα δωμάτιο μ’ένα ποτήρι κρασί και την αγαπημένη σας μουσική.

Κι εκεί, που πιστεύετε ότι ο σύντροφό σας θα σας φτιάξει το κέφι, έρχεται κι εκείνος με τα δικά του προβλήματα και είστε και οι δύο έτοιμοι για καβγά.

Εκατομμύρια ζευγάρια σε όλον τον κόσμο δεν καταφέρνουν να ελέγξουν τα νεύρα τους και ξεσπούν στον σύντροφό τους. Αυτό είναι ανθρώπινο. Είναι, όμως απαγορευτικό, εάν είναι μπροστά τα παιδιά.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους. Θα σας άρεσε να βλέπετε τους γονείς σας να τσακώνονται; Να βρίζουν ο ένας τον άλλον, να ειρωνεύονται ο ένας τον άλλον, να φωνάζουν και στο τέλος να μην ανταλλάσσουν κουβέντα και να κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;

Τα παιδιά αγαπούν τους γονείς τους και θεωρούν δεδομένο μέσα στο μυαλό τους ότι και οι γονείς είναι αγαπημένοι. Για εκείνα μία «αντίθετη» συμπεριφορά είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Όταν βλέπουν τους γονείς τους να γίνονται «εχθροί», πανικοβάλλονται. Καταρρίπτεται το πρότυπο της σχέσης, που έχουν σχηματίσει. Δεν μπορούν να καταλάβουν εάν αυτή η «εχθρότητα» είναι μόνιμη ή προσωρινή. Στενοχωριούνται.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: