Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Η μαμά δεν επιτρέπεται να αρρωστήσει

Όλη η ζωή σας είναι γύρω από τα παιδιά. Είστε ο στυλοβάτης τους και ξαφνικά ένας υψηλός πυρετός ή κάποιο ατύχημα σας καθηλώνει στο κρεβάτι. Και ξαφνικά ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια τους και πρέπει να αυτοεξυπηρετηθούν. Και εσείς, γεμάτες ενοχές, δεν ξέρετε τι να κάνετε.

Κάνετε τη ζωή σας εύκολη, λοιπόν, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όσο αυτό είναι δυνατό, αν ο πυρετός δε σας επιτρεπει να είστε συνεχώς επί ποδός...

- Ετοιμάστε ένα μπολ με τα αγαπημένα τους σνακ. Μπισκότα, κουλουράκια, σοκολατάκια, καραμέλες. Βάλτε το σε σημείο, που να μπορούν να το φτάνουν μεν, αλλά και σε σημείο, που να μπορείτε να το βλέπετε. Μην φτάσουμε στο άλλο άκρο και τα παιδιά φάνε σε πέντε λεπτά ό,τι εσείς τους δίνετε σε μία εβδομάδα.

- Να είστε πραγματικά εκεί, όταν μπορείτε. Εάν για παράδειγμα, δράσει το αντιπυρετικό, τότε ασχοληθείτε με τα παιδιά σας. Αφήστε για λίγο τις δουλειές του σπιτιού και δώστε την προσοχή σας σε εκείνα. Παίξτε μαζί τους, μαγειρέψτε το φαγητό, που τους αρέσει. Λογω του πυρετού, δυστυχώς για αρκετή ώρα, δεν μπορείτε να προσφέρετε. Όταν, λοιπον, σας δίνετε η δυνατότητα, μην τα παραμελείτε.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: