Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

5 tips για να γίνετε σπουδαίος μπαμπάς

Στις μέρες μας ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ διαφορετικός από ότι ήταν παλαιότερα και δεν περιορίζεται μόνο στο να είναι ο κουβαλητής του σπιτιού. Οι σύγχρονοι μπαμπάδες πλέον μοιράζονται ισότιμα την ανατροφή των παιδιών τους με τις μαμάδες και γι’ αυτό πολλές φορές έχουν αμφιβολίες σχετικά με το πόσο καλά τα καταφέρνουν σε αυτόν τον πολυσύνθετο ρόλο.

Τέλειοι μπαμπάδες δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και τέλειες μαμάδες. Τα παιδιά δεν έρχονται στη ζωή με οδηγίες χρήσεις και όλοι οι γονείς κάνουν λάθη. Αν όμως θέλετε να γίνετε όσο το δυνατόν καλύτερος μπαμπάς για τα παιδιά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

- Μην ανησυχείτε για το παραμικρό. Σπουδαίος μπαμπάς δεν είναι εκείνος που ξέρει να αλλάζει τέλεια την πάνα του μωρού, αλλά εκείνος που δημιουργεί ένα υγιές και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί του. Αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να ρευτεί, δεν χάθηκε ο κόσμος.

- Αφιερώστε χρόνο στο παιδί σας. Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμα σας, πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο για το παιδί σας. Φροντίστε την ώρα που είστε μαζί του να είστε πραγματικά εκεί.

- Δείξτε στο παιδί σας πόσο το αγαπάτε. Αν τα παιδιά χρειάζονται κάτι από τους γονείς του, αυτό είναι η αγάπη. Μην κολλάτε σε ξεπερασμένα στερεότυπα που ήθελαν τους μπαμπάδες αυστηρούς και απόμακρους. Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, χαϊδέψτε τα, φιλήστε τα και δείξτε τους την αγάπη σας κάθε στιγμή, ακόμα και όταν κάνουν αταξίες.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: