Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Υπάρχει τρόπος!

Επιτέλους έρχεται η ώρα, που το μωράκι σας πίνει το γάλα του και κλείνει τα μάτια του. Είναι η ώρα, που υποτίθεται ότι κι εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο.

Και όμως έχετε τέτοια υπερένταση μέσα σας, που είναι αδύνατον. Φυσικά η λύση δεν είναι να μετράτε προβατάκια ή να πίνετε αλκοόλ. Δοκιμάστε ορισμένα κολπάκια, που ίσως σας σώσουν.

- Μην καταναλώνετε καφέ μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Δώστε στον οργανισμό σας τον απαραίτητο χρόνο να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να αποβάλει την καφεΐνη.

- Κλείστε τηλεόραση και lap-top. Οι εναλλαγές στον φωτισμό ταράζουν τον εγκέφαλό σας, όσο κι αν δεν το συνειδητοποιείτε, και δεν του επιτρέπουν να μπει σε sleeping mode. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το νανούρισμά μας στο κρεβάτι από ένα ...παραδοσιακό βιβλίο. Σας βοηθά να "αδειάσετε" το κεφάλι σας από τις έγνοιες και να κοιμηθείτε σαν... πουλάκι.

- Φτιάξτε ατμόσφαιρα. Μία λάμπα με χαμηλό φωτισμό δίπλα στο κομοδίνο σας είναι πολύ καλύτερη από το κεντρικό φως της κρεβατοκάμαρας. Να έχετε, επίσης, και μία κρέμα χεριών με χαλαρωτικά συστατικά, όπως το χαμομήλι και η λεβάντα. Η αίσθησή της στα χέρια θα σας ηρεμήσει ακόμα περισσότερο.

- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία. Ούτε πολλή ζέστη ούτε πολύ κρύο. Κάθε άνθρωπος θεωρεί διαφορετική την ιδανική θερμοκρασία. Οπότε επιλέξτε τον σωστό αριθμό στον θερμοστάτη του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού, αλλά και τις πυζάμες σας.

- Ζητήστε βοήθεια από τον πατέρα. Εάν το παιδί σας ξυπνά μέσα στη νύχτα και ζητά γάλα, αγκαλιές και φιλιά, πείτε στον πατέρα να σηκωθεί από το κρεβάτι, πριν ξυπνήσετε εσείς. Ακόμα και εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τις καθημερινές, μπορεί να γίνει τα Σαββατοκύριακα, που εκείνος έχει ρεπό.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: