Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να αποφύγετε το στρες των εορτών...

Ναι, τα Χριστούγεννα έρχονται και οι διακοπές είναι προ των πυλών.

Παντού μας πλημμυρίζουν με διαφημίσεις, όπου εμφανίζονται ευτυχισμένες οικογένειες, που τα μέλη τους απολαμβάνουν κάθε στιγμή.

Και όμως για μερικούς η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή και μπορεί να προσθέσει άγχος, είτε λόγω της αύξησης τών εξόδων είτε λόγω της πίεσης του χρόνου, για να προλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις.

Κατά την εγκυμοσύνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μειωθεί το στρες, ακόμα και αυτό των εορτών. Ποια είναι η καλύτερη λύση;

-Γίνετε παρατηρητής.
Μην εμπλέκεστε συναισθηματικά σε ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Γίνετε μία απλή παρατηρητής. Όταν συγγενείς, που τα γνωρίζουν όλα (ξέρετε εσείς…), σας «ανοίγουν» συζήτηση για τα προβλήματα, που πιθανά θα αντιμετωπίσετε, ακολουθείστε την τακτική του «μπενάκης και βγενάκης». Προσποιηθείτε ότι ακούτε, αλλά μην παρακολουθείτε!

-Αναζητήστε λίγο καθαρό αέρα.
Όταν αισθανθείτε ότι η συζήτηση σας πιέζει. Βρείτε μια δικαιολογία και βγείτε για λίγο στη βεράντα, στον κήπο, στον δρόμο. Ο καθαρός αέρας μακριά από τη φασαρία, θα σας βοηθήσει.

-Προτιμήστε την κουζίνα.
Είναι ένα ωραίο κόλπο, προκειμένου να αποφύγετε τους «ανεπιθύμητους». Με τη δικαιολογία ότι χρειάζεστε λίγη άσκηση, σηκωθείτε να βοηθήσετε στο μάζεμα των πιάτων. Ζητείστε μία συνταγή από τη νοικοκυρά για το φαγητό, που σας άρεσε. Δεν είναι απαραίτητο να την ακολουθήσετε, αλλά σίγουρα η συζήτηση θα σας κάνει να ξεχαστείτε.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: