Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Τα καλύτερα παιχνίδια είναι ...δωρεάν!

Σε τέτοιες περιόδους, όταν ακόμα και το ένα ευρώ μοιάζει με θησαυρό, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις για όλα. «Κόβουμε» από τις εξόδους, τα ρούχα, ακόμα και από το φαγητό. Μπορούμε όμως να στερήσουμε από τα παιδιά μας τα… παιχνίδια; Και όμως τα αγγελούδια μας δεν ασχολούνται με τις τιμές των παιχνιδιών τους. Θέλουν μόνο να έχουν παιχνίδια για να περνούν την ώρα τους ευχάριστα. Δείτε ορισμένα με σχεδόν μηδενικό κόστος, λοιπόν...

ΧΑΡΤΙ: Δώστε στο παιδί σας μία λευκή κόλλα χαρτί. Θα δείτε ότι για αρκετή ώρα θα την κουνά αριστερά-δεξιά ή θα προσπαθεί να την κάνει χίλια κομμάτια. Και είναι και δημιουργικό αυτό το παιχνίδι, καθώς βοηθά στη λεπτή κινητικότητα του παιδιού.

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΜΠΟΛ: Είναι εκπληκτικά. Και κάνουν θόρυβο, όταν τα χτυπούν μεταξύ τους ή όταν τα πετούν στο πάτωμα, αλλά και λειτουργούν σαν καθρέπτης. Το μόνο πρόβλημα είναι εάν αντέχουν τα αυτιά σας τη φασαρία.

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ Η/Υ: Οι περισσότεροι έχετε φυλάξει στο ντουλάπι ή την αποθήκη το παλιό πληκτρολόγιο από το PC σας. Ήρθε η ώρα να του δώσετε «αξία». Τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν πάρα πολύ με το να πατούν κουμπιά και να ακούν αυτόν τον ανεπαίσθητο ήχο.

ΜΠΑΛΑ: Πλαστική, ποδοσφαίρου, μπαλόνι. Οποιαδήποτε, που να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην την καταπιεί, θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για το μωρό σας. Εάν είναι μεγαλύτερο των έξι μηνών, θα διασκεδάζει πετώντας την μπάλα προς το μέρος σας.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: