Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

"Σκέφτομαι και τρώω"

Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε, μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έρχεται να δείξει ότι η θωράκιση του οργανισμού μας, η καλή υγεία και η σωστή διατροφή είναι σήμερα ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ και η ενημέρωσή μας γι’ αυτά θα πρέπει να ξεκινούν από την παιδική κιόλας ηλικία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, από τις 3 Δεκεμβρίου 2012 και έως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ξεκινησε ένα πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης παιδιών και εφήβων σε σχολεία της Αττικής, προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες και με γνώμονα τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους.

Επιστήμονες και συνεργάτες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα ξεκινήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών παρουσιάσεων σε 5000 παιδιά ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Νομού Αττικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν διαδραστικές παρουσιάσεις πάνω στη σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής και τον καθοριστικό ρόλο, που παίζει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη. Παράλληλα, θα δοθεί στα παιδιά ειδικό ενημερωτικό υλικό, ξεχωριστό ανά ηλικιακή ομάδα, που απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: