Aκόμα μία μελέτη δημοσιοποιήθηκε για να μας αποδείξει ότι όλες εμείς που τρώμε τις σοκολάτες μας, δεν κάνουμε κακό στον εαυτό μας! Απεναντίας! Οι γυναίκες, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας μακρόχρονης έρευνας, που δείχνουν την αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ κατανάλωσης σοκολάτας και εγκεφαλικών επεισοδίων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Cardiology».

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που καταναλώνουν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Αυτό που συσχέτισαν οι επιστήμονες, αφού εξέτασαν όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, που μπορεί να συνδέονται με εγκεφαλικά επεισόδια, ήταν τη συχνότητα των επεισοδίων από τις γυναίκες, που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες σοκολάτας (από καθόλου έως 8 γραμμάρια την εβδομάδα) και αυτές που έτρωγαν 66 γραμμαρια την εβδομάδα.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δεύτερη ομάδα των γυναικών, εκεινες, δηλαδη, που απολάμβαναν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, σπάνια εμφανισαν εγκεφαλικά επεισόδια.

Πηγή: mother.gr