Η εποχή των κρυολογημάτων έφτασε. Σχεδόν κανείς μας δεν γλιτώνει από ρινική συμφόρηση, λίγο πυρετό και βήχα. Τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή και την "πατάνε" πολύ ευκολότερα. Πέρα από την ιατρική αγωγή που θα ακολουθήσουνε, μπορούμε και εμείς να τους προσφέρουμε –εκτός από την αγάπη μας- και κάποια βοήθεια να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις δύσκολες αυτές ημέρες.

Ροφήματα
Τα υγρά είναι απαραίτητα στην περίπτωση κρυολογήματος, καθώς θα βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης, που μπορεί να χαρακτηρίζεται από ξηρά χείλη, σκούρα ούρα ή «βαθουλωμένα» μάτια. Το νερό είναι το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και τα ροφήματα από βότανα βοηθούν πολύ. Δοκιμάστε να του δώσετε λίγο χαμομήλι με μέλι, μέντα ή τσάι τζίντζερ, που θα ενισχύσουν και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Κοτόσουπα (σούπες γενικά)
Εκτός το ότι οι σούπες είναι η πιο ανεκτή τροφή, όταν έχουμε ένα κρυολόγημα, που πιθανόν έχει επηρεάσει και το λαιμό μας, τα λαχανικά, που θα βάλουμε μέσα σε αυτήν, σε συνδυασμό με τις πρωτεϊνες του λευκού κρέατος, δίνουν στον οργανισμό ό,τι χρειάζεται, για να αντεπεξέλθει στην περίοδο της γρίπης.

Πηγή: mother.gr