Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Κόκκινο κρασί για απώλεια βάρους

Θα μπορούσε η κατανάλωση κόκκινου κρασιού να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μέσω της καταστολής της όρεξης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν οι μέλισσες τρέφονταν με ρεσβερατρόλη, μια ένωση που τη συναντάμε και στο κόκκινο κρασί, στη συνέχεια κατανάλωναν λιγότερη τροφή.

Κανονικά, ενώ οι μέλισσες καταβροχθίζουν όσο περισσότερες ποσότητες μπορούν από τα ζαχαρούχα τρόφιμα που θα βρουν διαθέσιμα, εκείνες που είχαν φάει τη συγκεκριμένη ουσία, επέλεγαν να σταματήσουν να τρώνε όταν πλέον είχαν καλύψει τις απαραίτητες ενεργειακές τους ανάγκες. 

Επίσης, έγιναν αδιάφορες απέναντι σε αραιά διαλύματα ζάχαρης, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν γίνει λιγότερο ευαίσθητες σε αυτό, σημείωσαν οι επιστήμονες στο περιοδικό Aging.

Προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη ρεσβερατρόλη είχαν δείξει ότι, θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο ενάντια της παχυσαρκίας, μιμούμενη τα αποτελέσματα μιας διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών.

Ο Gro Amdam, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας του τμήματος των Επιστημών Ζωής, ανέφερε: «Επειδή αυτά που τρώμε είναι άμεσα συνυφασμένα με τη σωματική υγεία μας σε βάθος χρόνου, εξετάσαμε την ευαισθησία των μελισσών στη ζάχαρη και την προθυμία τους να την καταναλώνουν».

«Οι μέλισσες συνήθως ορμούν στην ζάχαρη μια και αποτελεί για εκείνες την πιο πολύτιμη λιχουδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μεγάλη κατανάλωσή της είναι κάτι καλό για αυτές.»

Η Brenda Rascon, μια εκ των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, πρόσθεσε: «Παραδόξως, οι μέλισσες που έφαγαν από την ρεσβερατρόλη, μείωσαν την πρόσληψη τροφής τους. Είναι πιθανό, η ουσία αυτή να λειτουργεί με κάποιο μηχανισμό που σχετίζεται με τον περιορισμό των θερμίδων. Ένα διατροφικό σχήμα που είναι γνωστό ότι παρατείνει τη διάρκεια ζωής σε κάποιους οργανισμούς.»


Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: