Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Το παθητικό κάπνισμα στέλνει τα παιδιά στο νοσοκομείο

Το ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία, το γνωρίζουν όλοι: καπνιστές και μη. Το παθητικό κάπνισμα είναι επίσης βλαβερό, ειδικά γι’ αυτούς που δεν μπορούν να αποφύγουν ένα περιβάλλον γεμάτο κάπνα τσιγάρου, όπως είναι τα παιδιά.

Εχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό μας θα πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον καπνό των άλλων, και φυσικά τον δικό μας καπνό, αν συνεχίζουμε να καπνίζουμε όταν είναι και αυτά μαζί μας στο σπίτι.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά των καπνιστών είναι σαφώς πιο φιλάσθενα, ενώ πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παιδιά που ταλαιπωρούνται από κρυολόγημα επιδεινώνονται όταν έρθουν σε επαφή με τσιγάρο.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται με γρίπη και προέρχονται από σπίτια που οι γονείς τους καπνίζουν, συνήθως χρειάζονται πιο εντατική φροντίδα και περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν.

Ερευνητές στη Νέα Υόρκη νοσήλευσαν περισσότερα από 100 με γρίπη και βρήκαν ότι αυτά τα οποία είχαν εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα ήταν πολύ πιο πιθανό να χρειάζονται ενατική φροντίδα ενώ το 70% αυτών των παιδιών έμεινε περισσότερες μέρες στο νοσοκομείο συγκριτικά με τα παιδιά που δεν εκτίθονταν σε καπνό.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να προστατεύουμε τα παιδιά από το παθητικό κάπνισμα. Μάλλον για κάποιους γονείς αυτό δεν είναι προτεραιότητα», δήλωσε σχετικά η Δρ. Κάρεν Ουίλσον, από το Παιδικό Νοσοκομείο του Κολοράντο.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: