Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εφαρμογές υγείας στα smartphones;

Πολλοί από εμάς έχουν ερωτηματικά σχετικά με ζητήματα υγείας, αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να επισκεφθούν έναν γιατρό. Πλέον όμως, είναι διαθέσιμος ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών στα smartphones που παρέχουν όλα τα είδη της «ιατρικής παρακολούθησης», κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση σε οτιδήποτε ιατρικό.
Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για τη σωστή ρύθμιση αυτών των εφαρμογών.

Υπάρχουν πάνω από 13000 εφαρμογές που σχετίζονται με την υγεία και διατίθενται στην καταναλωτική αγορά. Αρχικά οι περισσότερες από αυτές δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες γιατρών, νοσηλευτών και φοιτητών ιατρικής. Αργότερα όμως όλα αυτά επεκτάθηκαν και στο πλατύ κοινό.

Πολλές από τις εφαρμογές αυτές μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με άλλες συσκευές μέσω ασύρματων δικτύων, στέλνοντας για παράδειγμα το βάρος, το δείκτη μάζας σώματος, καθώς και το σωματικό ποσοστό λίπους, οπουδήποτε επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.

Έχει βρεθεί ακόμα και μέθοδος υψηλής τεχνολογίας για τη μέτρηση της γλυκόζης, που συνδέεται με το iPhone και μπορεί πολύ εύκολα να στείλει τα στοιχεία των μετρήσεων στο γιατρό, στην οικογένεια και σε όποιον άλλο βοηθάει τον ασθενή να διαχειριστεί την κατάστασή του.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ασχολείται με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα μπορούν να ελέγξουν και να ρυθμίσουν αυτές τις εφαρμογές υγείας. Πρόκειται για μια προσέγγιση παρόμοια με εκείνη που λαμβάνεται για τις ιατρικές συσκευές.

Οι ειδικοί επισημαίνουν στους ενδιαφερόμενους, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας εάν πάσχουν από κάποια σοβαρή κατάσταση.


Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: