Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο χυμός πατάτας βοηθάει στο έλκος στομάχου

Το έλκος στομάχου μάλλον έχει βρει το «μάστορά» του χάρη στην ταπεινή πατάτα! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν πως, τα γαιόμηλα περιέχουν μοναδικά αντιβακτηριακά μόρια, που είναι σε θέση να θεραπεύσουν τη νόσο.

Μέλη του Πανεπιστημιακού Μικροβιολογικού τμήματος, ελπίζουν πλέον πως θα μπορούσε να μπει σε καθημερινή κατανάλωση ως συμπλήρωμα διατροφής η ουσία που βοηθά στην ίαση και την έχουν ονομάσει «χυμό πατάτας».

Η ιδέα για τις ευεργετικές ιδιότητες του «πατατοχυμού» ήρθε όταν ένας από τους επιστήμονες του ερευνητικού τμήματος κατανάλωνε μια πατάτα κατά τη διάρκεια ενός Κυριακάτικου οικογενειακού γεύματος. Έτσι, οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη του βασικού μορίου που θα μπορούσε να θεραπεύσει και να καταπολεμήσει τα βακτήρια που ζουν στο στομάχι και προκαλούν το έλκος, αλλά και την καούρα.

Αντίθετα με τα μέχρι τώρα σκευάσματα που έχουν δοθεί για τη θεραπεία του γαστρικού έλκους, τα βακτήρια του στομάχου φαίνεται να μην μπορούν να αναπτύξουν αντίσταση στο «χυμό πατάτας», ο οποίος επιπλέον στερείται και παρενεργειών.

Η διαδικασία για την εξαγωγή του μορίου αυτού έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε μια μέρα να πωληθεί ως συμπλήρωμα διατροφής, παρόμοιο με τα προβιοτικά γιαουρτο- ροφήματα.

Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: