Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τα «μαθήματα ζωής», που δίνουν σε εμάς τα παιδιά μας

Νομίζετε ότι μόνο εμείς οι μαμάδες μπορούμε να διδάξουμε τα μικρά μας; Όσο μεγαλώνει το μωράκι σας, θα αντιληφθείτε ότι τα παιδιά από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους, δίνουν και σε εμας σημαντικά μαθήματα ζωής και προπαντός επιβίωσης.

- Παρατηρήστε την επιμονή, που δείχνουν, όποτε βάζουν κάτι στο μυαλό τους και πώς το διεκδικούν. Από το γάλα και την πιπίλα τους, μέχρι την προσπάθειά τους να πιάσουν κάτι που τους έκανε εντύπωση με τα χεράκια τους και να προσπαθήσουν να σταθούν όρθια και να περπατήσουν, τα μωρά δεν το βάζουν κάτω. Όσες φορές κι αν αποτύχουν, άλλες τόσες θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν και τελικά θα το επιτύχουν.

- Το να μην είναι το σπίτι στην εντέλεια, δεν είναι πλέον και τόσο μεγάλο ζήτημα! Προτού γεννηθεί το μωρακι σας, το σπίτι, η οργάνωσή του και η τάξη σε όλα τα δωμάτια ήταν για εσάς η βασική προετεραιότητα. Τώρα θα μάθετε να μη νοιάζεστε για τα πεταμένα από εδώ κι από εκεί παιχνίδια του και το τι θα πουν όσοι έρθουν σπίτι.

- Πάντα υπάρχει μία προοπτική! Όταν είναι νεογέννητο βρέφος, περιμένετε το πρώτο του χαμόγελο, μετά την πρώτη του συλλαβή, αργότερα την πρώτη του λέξη, το πρώτο του βήμα, τα πρώτα του Χριστούγεννα, το πρώτο του καλοκαίρι κ.ο.κ! Όταν έχεις παιδί, μαθαίνεις πάντα να περιμένεις κάτι και να αδημονείς γι’ αυτό. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι μαμάδες πάντα περιμένουν κάτι για το παιδί τους κι αυτό τους δίνει δύναμη να παλεύουν σε όποιες συνθήκες κι αν βρίσκονται.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: