Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Μην μεγαλώνετε ένα κακομαθημένο παιδί

Αν το παιδί σας είναι κακομαθημένο, με την έννοια ότι κανείς δεν μπορεί να το μεταπείσει αν θέλει κάτι άμεσα και η συμπεριφορά του είναι έντονα απαιτητική και κτητική σε αντικείμενα (παιχνίδια κλπ), τότε θα πρέπει κι εσείς να αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώσετε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι υπάρχουν «όρια και συνέπειες».

Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να μην κάνετε όλα τα χατίρια στο παιδί σας, γιατί τις δικές σας ενέργειες θα τις βρείτε μπροστά σας καθώς μεγαλώνει.

Τα παιδιά είναι αναγκαίο να «κουραστούν» για τα πράγματα που θέλουν, ούτως ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσουν όσα τους παρέχονται.

Αν εσείς του προσφέρετε τα πάντα χωρίς δεύτερη κουβέντα, τους δίνετε το μήνυμα ότι όλα σε αυτόν τον κόσμο είναι φτιαγμένα για χάρη τους.

Όμως, ακόμα και ως άπειροι γονείς, κάνατε το λάθος και από το ξεκίνημα της ζωής του, δεν του στερήσατε τίποτα, ποτέ δεν είναι αργά!

Μάθετε να λέτε «όχι», μην ενδίδετε στους μικρούς του εκβιασμούς, όσο και αν κλαίει και αν οδύρεται, και το βασικότερο απ’ όλα, κρατήστε μία ενιαία στάση με τον σύντροφό σας και μην υπαναχωρείτε σε ό,τι αρχικά λέτε στο παιδί.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: