Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Κάντε το σχολείο να φαίνεται παιχνίδι!

Το άγχος της μαμάς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά αν το παιδί της πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του, είτε στον παιδικό σταθμό, είτε στο Δημοτικό, φαίνεται τελικά να είναι εντονότερο από αυτό του ίδιου του παιδιού.

Το πιθανότερο -δε- είναι ότι μία αγχωτική μαμά θα μεταδώσει την αγωνία και την ανησυχία της στο παιδί, με αποτέλεσμα και αυτό με τη σειρά του να γίνει τελείως αρνητικό ως προς τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή του.

Για να χαλαρώσετε, λοιπόν, κι εσείς αλλά και να δεχθεί το παιδί σας τις νεες συνθηκες της ζωης του ως διασκέδαση, έχουμε να προτείνουμε έναν απλό τρόπο, για να προετοιμάσετε ψυχολογικά όλη την οικογένεια.

Μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές σας, βάλτε σε εμφανή θέση μέσα στο σπίτι, πχ πάνω στο ψυγείο, ένα ημερολόγιο με το οποίο θα μετράτε αντίστροφα τις ημέρες έως την έναρξη της σχολικής χρονιας.

Ολο τον προηγουμενο καιρό, καλο είναι να έχετε προετοιμάσει το παιδί ότι το «σχολείο», που πρόκειται να πάει θα είναι κάτι πολύ νέο και διασκεδαστικό, αφού, εκτός του ότι θα μάθει πολλά καινούργια πράγματα, θα κάνει νέους φίλους, θα έχει μία πολύ καλή δασκάλα κλπ.

Με το να μετράτε τις ημέρες για το ξεκίνημα, θα του εξάψατε την περιέργεια και θα το κάνετε να αδημονεί να ζήσει αυτήν τη νέα του «περιπέτεια».

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: