Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Η απουσία του σεξ από τον γάμο

Όταν τα παιδιά μπαίνουν στο προσκήνιο της ζωής δύο γονιών, πολλοί είναι αυτοί που τελικά συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε έναν γάμο χωρίς σεξουαλική ζωή!

Μπορεί μάλιστα κανείς από τους δύο συντρόφους να μη θέτουν το θέμα ανοικτά αποφεύγοντας μάλιστα να μιλήσουν ο ένας στον άλλον σχετικά, αλλά η ανυπαρξία σεξουαλικής δραστηριότητας δημιουργεί μία αναπόφευκτη φθορά.

Δεν είναι μάλιστα περίεργο ότι αυτές που πρώτες παραιτούνται από το ερωτικό παιχνίδι είναι οι γυναίκες, καθώς οι άντρες έχουν ερωτική διάθεση αλλά δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Συμβαίνει μάλιστα σε κάποια ζευγάρια να δέχονται αυτή την κατάσταση ως τελεσίδικη και να μην κάνουν προσπάθειες για ν’ αλλάξει, δηλώνοντας ευτυχισμένοι με την αμοιβαία κατανόηση ή την αλληλεγγύη στο μεγάλωμα των παιδιών και κατατάσσοντας το σεξ σε πολύ χαμηλές θέσεις στις προτεραιότητές τους.

Σύμφωνα με το Newsweek magazine, οι ψυχολόγοι εκτιμούν ότι το 15 με 20% από τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά κάνει σεξ δέκα φορές το χρόνο.

Μάλιστα το Psychology Today αναφέρει ότι μόνο στις ΗΠΑ το ένα τρίτο των γυναικών και το ένα πέμπτο των ανδρών πάσχουν από μόνιμη έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, δεν έχουν καθόλου σεξουαλικές σκέψεις και αυτή η κατάσταση θεωρείται ως ψυχογενής πάθηση.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: