Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Η μεγάλη κοιλιά συνδέεται με σεξουαλική δυσλειτουργία και συχνουρία

Η παχυσαρκία στους άντρες δεν επηρεάζει μόνο την καρδιά και το μεταβολισμό τους, αλλά και τη σεξουαλική λειτουργία, καθώς και την υγεία του ουροποιητικού τους, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές.

Ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Steven A. Kaplan από το Weill Cornell Medical College -διευθυντής του Iris Cantor Men's Health Center και προϊστάμενος του Ινστιτούτου Bladder and Prostate Health at NewYork-Presbyterian/Weill Cornell- μαζί με τους συνεργάτες του, μελέτησαν 409 άντρες που διαγνώστηκαν με συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Από τους εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη, η ηλικία των οποίων κυμαινόταν από 40 έως 91 ετών, το 37,5% είχε περίμετρο μέσης κάτω των 90 εκ., το 33,5% είχε μέση μεταξύ 90εκ. και 1 μέτρο, ενώ το 29% αυτών είχαν μέση μεγαλύτερη του ενός μέτρου.

Οι ερευνητές βρήκαν πως το μεγαλύτερο μέγεθος μέσης, συνδέεται με επιθυμία για πιο συχνή ούρηση, μια και το 39% των αντρών με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης πήγαιναν να ουρήσουν πάνω από 8 φορές μέσα σε 24ώρες, ενώ οι υπόλοιποι που είχαν μικρότερη μέση πήγαιναν λιγότερες φορές.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η παχυσαρκία στους άντρες επηρεάζει την ευημερία τους με διάφορους και πρωτότυπους τρόπους», δηλώνει ο Δρ Kaplan σε μια δήλωσή του. «Πρέπει να σκεφτόμαστε το σώμα μας με έναν πιο ολιστικό τρόπο. Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να οδηγούν σε καταστροφικές συνέπειες σε περισσότερους τομείς από την καρδιά μας μόνο. Θέματα ποιότητας ζωής, όπως είναι η σεξουαλική δραστηριότητα και η ούρηση, μπορούν να επηρεαστούν επίσης πολύ δραστικά.»

Πρόσθετες διαπιστώσεις από τη μελέτη αυτή επισημαίνουν πως, η μείωση μόλις 2,5εκ. της περιφέρειας της μέσης, μπορεί να οδηγήσει σε μετρήσιμη βελτίωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, καθώς και σε σημαντική μείωση της συχνοουρίας, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο British Journal of Urology International.


Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: